Eftersnack med Lawrence Pilut

Publicerad: 2018-02-10 18:29

Trots ett spelövertag så blev det inga poäng för HV71 i lördagens möte med Brynäs IF hemma i Kinnarps Arena. "Det är en match vi ska vinna", säger Lawrence Pilut efter matchen.

Ett fullsatt Kinnarps Arena och Esa Keskinen-night bäddade för en festlig lördag, och HV71 kom ut starkt mot Brynäs. Men ändå var det gästerna som tog ledningen efter halva första perioden. HV71 fortsatte att trycka på och skapa målchanser och halvvägs in i mittperioden lirkade Mattias Tedenby in kvitteringen, men dryga minuten senare var det underläge igen för HV.

– Vi skapar många chanser idag, men samtidigt så skjuter vi inte så mycket som jag skulle vilja att vi gör. Istället väljer vi många gånger att passa pucken och det tar på psyket att vi inte utnyttjar de lägen vi får, säger Lawrence Pilut.

HV tryckte på för en kvittering i den sista perioden, men kom inte riktigt upp i den nivå som man hade haft tidigare under matchen. När man sedan plockade ut PW för att spela med en man mer, så avgjorde Brynäs med 1-3 i tom kasse.

– Det är surt. Vi har bra energi från alla grabbar och jag tycker vi spelar riktigt bra, det är bara det sista lilla som saknas idag. Vi trycker på bra, spelar med en bra fart, självförtroende och spelar vårt spel. Det är en match vi ska vinna, synd att det inte räckte till.

Pilut dominerar HV71:s interna poängliga och under lördagen noterades han för ytterligare en assist, när Mattias Tedenby nätade i mittperioden.

– Det är en stabil match från min sida. Jag hade lite pucktapp ibland, men jag försökte bidra med fart och energi framåt, och ven jag kunde ha skjutit mer idag, för jag hade många lägen.

Men Pilut är inte den stora målskytten, utan 29 av hans 36 poäng denna säsongen har varit målgivande passningar. Statistiskt sett så är det bara tre backar i HV:s historia som har gjort fler än 29 assist under en och samma säsong och fem spelare som noterats för fler än 36 poäng under en och samma säsong, vilket alltså gör Piluts säsong historisk på flera sätt.

– Jag vet att, jobbar jag på mitt självförtroende och min pondus där ute, så kommer poängen allteftersom. Jag fokuserar alltid på min egen prestation, men sen har jag även fått grymt mycket hjälp från alla grabbar där ute. Jag vill vara en tvåvägsback och göra grovjobbet bakåt, men samtidigt blixtra till framåt, vilket jag tycker att jag har gjort mycket denna säsongen.

Nu väntar två veckors spelledighet för HV71 innan grundserien går in i slutspurten och slutspelet vidtar. HV:s sikte är att bli topp sex och knipa en direktplats till kvartsfinal, men då måste laget vinna flera av de sju återstående matcherna.

– Helt ärligt så har de fem, sex senaste matcherna varit bra från vår sida. Vi har spelat ihop oss bra och ikväll var ett bra bevis på att vi har potential, så jag tycker vi ska fortsätta som vi gjort den senaste tiden. De här två veckorna kommer gå till att finslipa detaljer och det är det som kommer vara avgörande nu på slutet.

 
Toni Galić
Skribent
 

Köp biljetter till HV71:s hemmamatcher här!

Copyright © 2012-2018 HV71

Telefon: 036-299 71 00

E-post: [email protected]

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

HV71

Kinnarps Arena

554 54 Jönköping