FHC

Självmål gav Frölunda segern sent

29 september 2016 21:35
#HV71FHC

Mötet mellan HV71 och Frölunda såg ut att gå mot förlängning, men då nätade Chris Abbott. I fel bur. Med en avvaktande utvisning på Frölunda slog HV-centern en passning som gick hela vägen in i eget nät till 2-3.

Ett aggressivt HV71 klev ut och tog tidigt kommandot i hemmapremiären mot Frölunda. Skotten ven kring Johan Gustafssons mål under matchupptakten, men målvakten var länge tät på avsluten. En stor del i HV:s dominans var de tre utvisningar som Frölunda drog på sig. I just ett av de numerära överlägena slog Filip Sandberg till, när han pressade in 1-0 för HV från nära håll.

– Det känns som att vi tappar för mycket puckar på offensiv blålinje och riskerar lite för mycket framåt. Men vi har ändå 1-0, det är helt okej, sade målskytten Sandberg till C More.

Om det var HV som styrde den första perioden var det Frölunda som tog över i mittenakten. Och precis som för hemmalaget var det via de numerära överlägena som chanserna skapades. Redan i periodupptakten öppande Frölunda i spel fem mot fyra, där Tömmernes och Sundström satte Fredrik Pettersson-Wentzel på prov.

Sena avgörandet: "Det är 100 procent tur"

Målvakten höll dock tätt och när Martin Thörnberg med tre minuter på klockan vispade till var 2-0 ett faktum. HV-målet till trots tog Frölunda därefter över alltmer, med trippla powerplay och bra press. Med 19.27 på klockan kom till slut även utdelningen när Casey Wellman hittade luckan bakom Pettersson-Wentzel till 2-1.

– Vi måste upp med spelet igen, vi tar alldeles för många utvisningar. Det håller inte i längden även om vårt boxplay gör ett bra jobb, förklarade Martin Thörnberg för C More.

HV-forwardens ord nådde dock inte fram till det övriga laget, för i den tredje perioden hamnade hemmaspelarna återigen i utvisningsbåset. Frölunda kunde koppla det spelmässiga greppet och med sju minuter spelat styrde Henrik Tömmernes in kvitteringen. Matchen stod därefter länge och vägde och det såg ut att gå mot förlängning.

Men med lite mer än en minut kvar att spela drog Mats Rosseli Olsen på sig en utvisning. I det avvaktande numerära överläget slog Chris Abbott en missriktad passning som gick förbi medspelare, över hela banan och in i eget mål. Det dråpliga självmålet avgjorde matchen och Frölunda vann med 2-3.

– Det är klart att det är 100 procent tur, den här gången hade vi turen med oss. Men samtidigt är det tre poäng och det tar vi med oss, sade Frölundas målvakt Johan Gustafsson till C More efter den dramatiska vinsten.