ÖRE

Bröderna Hudacek vände för Örebro

13 oktober 2016 21:45
#HV71ÖRE

Örebro tog på torsdagen sin andra raka seger, det via en stark vändning borta mot HV71. Underläge 3-1 förvandlades till seger med 3-5 efter fyra poäng av Libor Hudacek och 49 räddningar av brorsan Julius.

HV71 vred tidigt åt skruven i torsdagsmötet med Örebro. Inför hemmapubliken i Kinnarps Arena dröjde bara fyra minuter innan laget öppnade målskyttet, då Adam Almquist satte 1-0 under Julius Hudacek. Örebromålvakten var riktigt sysselsatt i matchinledningen och ett misslyckat uppspel av Örebroförsvaret gav Oscar Sundh fritt skottfält.

Hudacek stoppade det avslutet, precis som målvakten något senare stoppade Simon Öneruds gratisläge. HV-pressen var dock bastant och slutligen skulle även 2-0 komma. I spel fem mot fyra skickade Dylan Reese iväg ett backskott som gick in bakom en skymd Hudackek. Perioden dominerades fullständigt av HV, som även avslutade med en fin möjlighet via Martin Thörnberg.

– Det är ganska jämnt. Vi är hyfsat effektiva på våra chanser och lyckas hänga dit två, sade HV:s 1-0-skytt Almquist till C More.

Om de första 20 minuterna ägdes av HV skulle det bli tronskifte i mittperioden. Där tog det bara en minut innan Greg Squires pressade in reduceringspucken för Örebro. HV svarade snabbt på det genom att kontra in 3-1, sedan Tedenby fint spelat fram Erik Christensen till ett friläge.

Kontrade in 3-5 efter HV-dominans

Hemmalaget hade bud på ytterligare, men i spel fem mot fyra höll sig Libor Hudacek framme och reducerade på nytt för Örebro. Gästerna fortsatte att visa upp effekvitet i numerärt överläge och efter att Michael Haga kvitterat bombade Dominique Heinrich in 3-4. Målet kom med 15.57 på klockan, precis när HV fått in en fjärde spelare på isen. Den fullständigt galna perioden fick även ett galet slut där Simon Önerud skapade lägen för hemmalaget.

– Vi har haft tur som fått maximal utdelning, för det finns fortfarande mycket att förbättra. Vi får verkligen vara glada över att leda med 4-3 och utnyttja det läge som vi satt oss i, summerade Örebros Joel Mustonen för C More.

Den starka vändningen av gästerna följdes i den tredje perioden upp av tidig HV-press. Hemmalaget drev på i jakten på kvittering och skotten ven mot Örebromålet, men Julius Hudacek stod emot såväl Martin Thörnberg som Ted Brithén. För trots 25-2 i skott till HV71 kom ingen kvittering.

Istället spelade Greg Squires fram en fri Libor Hudacek, som tre minuter från slutet satte 3-5. Örebro vann med de siffrorna och tog sin andra raka vinst. Mycket av det låg bröderna Hudacek bakom, Libor med två mål och två assist och Julius med 49 räddningar.

– Vi försökte att spela vår bästa hockey och det lyckades vi med. Det var tufft när de hade 3-1, men vi visar att vi är ett bra lag och vänder med fina mål, sade Julius Hudacek till C More.