HV71

Frölunda vann efter Gustafssons storspel

19 november 2016 18:45
#FHCHV71

Det blev Frölunda som avgick med segern i det heta hemmamötet med HV71. Patrik Carlsson och Joel Lundqvist visade vägen med varsitt mål i mittperioden, men störst hjälte i 2-1-vinsten var Johan Gustafsson.

Publikfesten i Scandinavium startade i ett vilt tempo, där Johan Sundström direkt tvingade Fredrik Pettersson-Wentzel till en avancerad parad i HV-målet. Spelet böljade fram och tillbaka under matchupptakten med gott om lägen för båda lagen. I numerärt överläge spelade Pär Alrbrandt fint fram Martin Thörnberg, som med en styrning satte Johan Gustafsson på prov. Frölunda hade också sina möjligheter, men det var gästande HV som vann skotten med klara 6-14.

– Vi vill vara ett spelförande lag, ska man gå långt måste man vara det. Vi visste att det skulle bli tufft att komma till Scandinavium. Men vi har gjort en riktigt bra första period, analyserade HV-backen Christoffer Persson för C More.

Den intensiva matchbilden höll i sig även i mittenakten. Lias Andersson testade sig där på en fräckis, då HV-forwarden tog den så kallade köksvägen runt Gustafssons mål. Målvakten var på plats med en räddning och i den andra änden av planen serverade Casey Wellman kedjekamraten Joel Lundqvist skottläge.

Sen reducering skapade dramatik

Likaläget stod sig nästan halvvägs in i perioden, men med klockan på 9.31 exploderade Scandinavium. Efter en stark hemmasekvens slet sig Christoffer Persson fri och på den efterföljande returen petade Patrik Carlsson 1-0 i nät. Bara två minuter senare slog Frölunda till på nytt, då kapten Lundqvist i spel fem mot fyra påpassligt styrde in tvåan. HV avslutade sedan starkt och Gustafsson sattes på nya prov.

– Jag tycker att HV spelar bättre med puck. Vi får inte det tryck som vi vill ha och det blir långt att åka fram och tillbaka. Men vi håller dem på utsidan och det är bra, sade Joel Lundqvist till C More efter den andra akten.

I tredje var Robin Figren mycket nära att utöka ledningen med ett skott liggandes på isen. Pettersson-Wentzel sträcket ut benskyddet för att parera och istället kunde HV skapa egna chanser. Allra närmast var laget i periodens mitt, där Erik Andersson och Mattias Tedenby sköt från nära håll.

Det skulle dröja till den 18:e spelminuten innan Adam Almquist reducerade med ett backskott. HV spelade då med sex utespelare, men Frölunda kunde därefter hålla emot i försvaret. Johan Gustafsson noterades för 41 räddningar och såg till att serieledaren tog hem tre poäng med slutsiffrorna 2-1.