Hemma
Brynäs
BIF
Borta
HV71
HV71

Poängkungen mot målkungen

27 oktober 2016 13:00
#BIFHV71

Brynäs kommer stärkt till matchen mot HV71 efter den mäktiga vändningen mot Färjestad i tisdags. Kvällens motståndare HV71 gjorde, precis som Brynäs fem mål senast och kvällen bjuder därmed också på en spännande spelarduell.


Formkollen

Brynäs har blandat och gett i år, aldrig vunnit fler än två matcher i rad och heller inte förlorat fler än två i följd. På individuell nivå sticker ett par spelare dock ut: Oskar Lindblom och Jesper Jensen har producerat fyra poäng vardera de senaste tre matcherna, men framförallt är det Daniel Paille som gjort avtryck på sistone. Sex mål på fyra matcher och totalt 14 poäng i år har tagit honom till poängligaledningen.

Gästande HV71 har bara två förluster på de senaste åtta matcherna vilket tagit laget upp till fjärdeplatsen i tabellen. Martin Thörnberg är med sina åtta fullträffar lagets och hela SHL:s skyttekung. Åtta mål är faktiskt lika många som Paille har i Brynäs men Thörnberg har en match mindre spelad vilket ger honom den högre placeringen. Förutom Thörnberg har Kevin Stenlund haft en bra period med fyra mål på de senaste fyra matcherna.

Läget i lagen

Brynäs har kommit till spel med exakt samma laguppställning tre matcher i rad och väntar på positiva besked från fyra ordinarie spelare.

Dylan Reese var tillbaks i HV71 senast, efter sin avstängning. I övrigt såg laget ut på så gott som samma sätt som i matchen tidigare vilket betyder att målvakten Linus Söderström nu missat två matcher i rad. I övrigt vill smålänningarna gärna få tillbaka en trio spelare i den ordinarie laguppställningen.

Notera att

  • Förutom Paille har Brynäs två spelare med på topp sex i poängligan, Ponthus Westerholm och Oskar Lindblom
  • I lagens inbördes möten i fjol blev det idel hemmasegrar
  • Både Brynäs och HV71 har flitiga skyttar som totalt avlossat 352 respektive 345 skott på mål, bara Frölunda och Skellefteå har skjutit mer
  • Brynäs ligger på fjortonde plats, HV71 på tolfte i tacklingsligan
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFHV71