Hemma
HV71
HV71
Borta
Luleå
LHF

Viktiga poäng på spel i Kinnarps Arena

7 mars 2017 13:00
#HV71LHF

Det är viktiga poäng som står på spel när den näst sista omgången av SHL stundar. HV71 slåss för en topplacering i tabellen och tisdagens motstånd Luleå Hockey slåss för en slutspelsplats.


Formkollen

HV71 slåss i toppskiktet av tabellen och kan sluta från allt till en andraplats till en femteplats i tabellen. Viktiga skillnader i kampen om ett så bra utgångsläge som möjligt i det stundande slutspelet. Så det lär vara ett taggat HV71 som kommer till spel. Kanske än mer laddat med tanke på att man i den senaste matchen blev nollat i bortamötet mot Färjestad.

Även gästande Luleå slåss om viktiga poäng i sin del av tabellen. Luleå går en tät batalj med Karlskrona och Djurgården om att nå åttondelsfinal, men Luleå har ett slagläge med allt i egna händer. Men då krävs det en toppinsats mot HV71.

Läget i lagen

HV71 hade en del spelare borta senast i Dylan Reese, Teemu Laine, Christoffer Törngren, Niklas Hansson och Anton Bengtsson.

Hos Luleå saknades Christian Jaros, Brendan Mikkelson och Gustav Rydahl senast. Joakim Hillding har inte heller spelat de senaste matcherna.

Notera att

  • HV71 har segrat två av säsongens tre tidigare möten.
  • HV71 har vunnit nio av sina elva senaste hemmamatcher.
  • Luleå har inte vunnit efter full tid på bortais under 2017.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71LHF.